Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@22:41:13 GMT

کارفرمایان دیگر نگران تامین نیروی کار نباشند

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۹۱۷۰۱

کارفرمایان دیگر نگران تامین نیروی کار نباشند

در حالی که برابر گزارش ها بیش از ۵۰ درصد نیروی کار مورد نیاز در کشورهای توسعه یافته توسط دفاتر و موسسات کاریابی جذب می شوند، در کشور ما این میزان حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد است؛ بر همین اساس وزارت کار درصدد برآمده تا از ظرفیت کاریابی ها که سهم بسزایی در تامین نیروی کار مورد نیاز کشور و معرفی فرصتهای شغلی مناسب برای جوانان و جویندگان کار دارند، به نحو شایسته استفاده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، ‌ توسعه مجوز کاریابی‌ها و تقویت آنها در رأس سیاستهای اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار دارد و با توجه به ۱۵ الگوی کاریابی در دنیا و بر اساس زیست بوم ملی اشتغال، ‌مقرر شده تا توسعه مدل‌های کاریابی و رفع انحصار از آنها در دستور کار قرار گیرد.

به همین منظور سامانه جامع کاریابی‌ها به نشانی https://samka.mcls.gov.ir در حاشیه دومین جلسه شورای عالی اشتغال رونمایی و راه اندازی شد.

این سامانه خود از زیر سامانه رصد اشتغال با هدف کسب اطلاعات دقیق از ورودی و خروجی‌های بازار کار و زیرسامانه ملی اشتغال و کسب وکار(LMIS) به منظور شناسایی شاغلین، بیکاران، جمعیت غیرفعال و کارفرمایان رسمی و غیر رسمی و ارائه خدمات سیاستی و اجرایی بازار کار تشکیل شده است.

این سامانه که هم اکنون بر سایت وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی قرار گرفته ضمن معرفی کارجویان و کارفرمایان به یکدیگر، زمینه ایجاد یک میلیون و ۸۵۰ هزار شغل وعده داده شده در دولت سیزدهم را نیز محقق خواهد کرد.

فرایند فعالیت سامانه به این شکل است که کارجویان وارد سامانه شده و اطلاعات مهارتی و تحصیلی خود را در آن ثبت می‌کنند و موسسات کاریابی که به سامانه دسترسی دارند، بر اساس اطلاعات متقاضیان زمینه معرفی فرصتهای شغلی و اشتغال افراد را فراهم می کنند.

به گفته وزیر کار،  در حال حاضر کارفرمایان به حدود ۵۰۰ هزار نیروی کار نیاز دارند که در صورت تمایل می‌توانند برای تامین نیروهای مورد نیاز خود در سامانه جامع کاریابی‌ها ثبت نام کنند.

وی می گوید: بسیاری از کارفرمایان مشکل خود را دسترسی نداشتن به کارجویان مورد نیاز خود عنوان می کردند و همزمان کارجویان فراوانی بیکار بودند که با راه اندازی این سامانه چنین مشکلاتی برطرف می شود.

عبدالملکی معتقد است که سامانه مذکور یک بازار هوشمند بین کارجو و کارفرما است و باعث اتصال آنها به یکدیگر می شود.

آنطور که محمود کریمی بیرانوند ـ سرپرست معاونت اشتغال وزارت کار ـ  گفته حدود ۱۰۰۰ موسسه کاریابی داخلی در سراسر کشور داریم که وظیفه ذاتی آنها اتصال کارفرمای جویای کار به کارجویی است که دنبال شغل است.

به گفته وی این ۱۰۰۰ کاریابی تحت یک سامانه جامع و منظم فعالیت ندارند به نحوی که بتوان در جهت بهبود فضای کسب و کار به صورت منظم و مستمر بر فعالیتهای آنها نظارت کرد.

سرپرست معاونت اشتغال وزارت کار از کاریابی‌ها به عنوان حلقه واسط بین کارفرما و کارجو نام برده و می گوید: هدف و فلسفه راه اندازی این سامانه لزوما ایجاد یک میلیون و ۸۵۰ هزار شغل نیست بلکه یکی از ابزارهایی است که وزارت کار برای تحقق هدفگذاری پیش بینی شده اشتغال تا پایان سال ۱۴۰۱ به کار خواهد گرفت.

کریمی بیرانوند از وجود دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بیکار در کشور خبر داده و می گوید: یکی از مشکلات فضای کسب وکار این است که بعضا کارفرمایان نمی توانند آن نیروی کار متناسب با فرصت شغلی را که مدنظرشان است پیدا کنند؛ از آن طرف کارجویان نمی توانند به این فرصتهای شغلی که نیازهای آنها را برطرف کند متصل شوند و بخشی از این موضوع به دلیل ضعف در نظام مهارت آموزی و مهارت سازی در کشور است.

وی می گوید: با راه اندازی این سامانه، موسسات کاریابی فرصتهای شغلی را بارگذاری می کنند و کارفرمایان فرصتهای شغلی مورد نیازشان را به ثبت می رسانند، کارجویان هم به مرور رزومه ها و توانمندی های خود را در سامانه بارگذاری می کنند.

سامانه جامع کاریابی‌ها ضمن معرفی فرصتهای شغلی، یک بازار هوشمند بین کارجویان و کارفرمایان است و باعث اتصال آنها به یکدیگر می شود.

به گزارش ایسنا، صرفنظر از سامانه جامع کاریابی ها که پنجشنبه راه اندازی شده و آغاز به کار کرده است، هم اکنون سامانه جستجوی شغل نیز به نشانی  https://shoghl.mcls.gov.ir روی سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فعال است که از دو بخش جستجوی نیروی کار و فرصتهای شغلی تشکیل شده و کارجو، ‌کارفرما و کاریابی را به یکدیگر متصل می کند.

این سامانه فرصتی است تا رضایتمندی استفاده کنندگان از خدمات کاریابی افزایش یافته و موجبات کاهش هزینه‌های جستجوی شغلی و بهبود عملکرد دفاتر کاریابی را به همراه دارد.

شفافیت و پویایی ایجاد شده در بازار کار توسط این سامانه، باعث سیاستگذاری بهتر و بهبود عملکرد بازیگران حوزه بازارکار خواهد شد.

به گفته سرپرست معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار این سامانه کمک می کند تا کاریابی‌ها بتوانند خدمات خود را در بستر وب و فضای مجازی به مردم ارائه بدهند و وزارت کار، سامانه جامع جستجوی شغل را نیز به سامانه سازمان آموزش فنی و حرفه ای متصل می کند تا در طول این زنجیره با همدیگر فعالیت کنند.

سامانه جستجوی شغل، در واقع محلی است که کارفرمایان برای درخواست نیروی کار مورد نیاز خود به سامانه مراجعه و نسبت به ثبت اطلاعات خود اقدام می کنند؛ کسانی که کارجو هستند نیز اطلاعات خود را در آن ثبت و کار مورد نظرشان را پیدا می کنند.

به گزارش ایسنا، کاریابی‌ها به عنوان یکی از بازوان موثر وزارت کار نقش بسزایی در بحث اشتغالزایی و تنظیم بازار کار دارند. کارشناسان با تاکید بر لزوم تخصصی شدن کاریابی‌ها معتقدند تقویت کاریابی ها در ایجاد شغل، تحرک بازار کار و کاهش بیکاری موثر است و به تدوین آمار مربوط به بیکاران و شاغلان در بازار کمک می کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کاریابی ها وزارت کار و رفاه اجتماعی کارفرمایان استخدام جویندگان کار نرخ بیکاری سازمان آموزش فنی و حرفه ای اشتغال مهارت بانک اطلاعاتی بیکاران حجت عبدالملکی بیکاری فارغ التحصیلان بازار کار سامانه جامع کاریابی ها فرصتهای شغلی جستجوی شغل راه اندازی نیروی کار مورد نیاز وزارت کار بازار کار کار مورد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۱۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتغال، وام و کمک مالی بیشترین مطالبه ثبت شده مردم کهگیلویه و بویراحمد در سامانه سامد

مدیرکل بازرسی و حقوقی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: بیش از ۳۸ هزار تماس با سامانه سامد کهگیلویه و بویراحمد در سال گذشته ثبت شده‌است که اغلب مطالبات مربوط به وام، اشتغال و کمک مالی بوده‌است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، علی‌اصغر قلی‌پور امروز جمعه، چهاردهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سامانه سامد در راستای پاسداشت و صیانت از حقوق شهروندی، مبارزه با فساد اداری و شفافیت‌سازی عملکرد استانداری و مدیران فعالیت می‌کند.

وی افزود: سامد فرصت ارزشمندی برای برقراری ارتباط بی‌واسطه مردم، مسئولان و دولت‌مردان بوده که باید از این بستر در جهت حل مشکلات اجتماعی و اقتصادی مردم استفاده کرد.

مدیرکل بازرسی و امور حقوقی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: درخواست و شکایت هم‌استانی‌ها به محض تماس آنها در سامانه ثبت و همان روز به دستگاه‌های اجرایی مربوطه ارجاع می‌شود و دستگاه مربوطه موظف هستند در کمترین زمان پاسخگو متقاضی در سامانه باشند.

وی با اشاره به اینکه مرکز سامد استانداری سال گذشته در برقراری ارتباط بین مردم و مسئولان و پاسخگویی به مردم عملکرد خوبی داشته است، تصریح کرد: سال گذشته ۳۸ هزار و ۷۶۰ تماس با سامانه ۱۱۱ استانداری برقرار شد.

قلی‌پور خاطرنشان کرد: بیشتر موضوعات ثبت شده در سامد مربوط به وام بانکی، درخواست کمک مالی، اشتغال، مسائل و مشکلات اجتماعی و اقتصادی است.

وی با اشاره به اینکه بیش از هفت هزار نفر نیز به صورت حضوری به این مرکز مراجعه کرده‌اند، افزود: پارسال یک هزار و ۱۳۱ ساعت پاسخگویی در این سامانه انجام شد.

مدیرکل بازرسی و امور حقوقی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: در برنامه‌های میز ارتباطات مردمی پاسخگویی توسط استاندار، معاونین و مدیران ستادی استانداری و فرمانداران، شهرداران و مدیران دستگاه‌های اجرایی استان به صورت حضوری با هدف افزایش رضایت‌مندی مردم و رعایت حقوق شهروندی انجام می‌گرفت که از دیگر اقدامات این مرکز بود.

وی تصریح کرد: دعوت و گفتگو با مدیران و مسئولان دستگاه‌های اجرایی استان و رسیدگی به مسائل و مشکلات مردمی از جمله دیگر اقدامات مرکز سامد استانداری استان است.

قلی پور خاطرنشان کرد: سامانه الکترونیکی سامد از راه‌های برقراری ارتباط مردمی است که تمام شهروندان در نقاط مختلف این استان می‌توانند ایده‌ها، پیشنهادات، انتقادات، شکایت‌ها و درخواست‌های خود را از دستگاه‌های اجرایی مطرح کنند.

وی افزود: هدف از راه‌اندازی این سامانه افزایش مشارکت مردمی در نظارت همگانی و تقویت و تثبیت اعتماد مردم به دولت، افزایش رضایت مردم از طریق ارتقا کیفیت پاسخگویی دستگاه‌ها و سازمان‌ها است.

مدیرکل بازرسی و حقوقی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: تمرکززدایی در رسیدگی به مطالبات مردم، ایجاد هماهنگی، وحدت رویه و مدیریت یکپارچه امور ارتباطات مردمی، افزایش سرعت در رسیدگی با بهره‌گیری از سیستم سامد و ضریب نفوذ الکترونیکی ارتباطات مردمی را از دیگر اهداف این سامانه است.

وی تصریح کرد: سامانه سامد از طریق تماس با تلفن ۱۱۱ آماده دریافت درخواست‌ها، گزارشات، نظرات و پیشنهادهای مردم از دستگاه‌های دولتی و ثبت و بررسی و پیگیری و تحقق آنها در چارچوب قانون و مقررات است.

قلی‌پور خاطرنشان کرد: این سامانه در راستای شعار محوری دولت سیزدهم مبنی بر توسعه زیرساخت‌های خدمات‌رسان به مردم و سهولت دسترسی ارتباطی تمامی اقشار جامعه با دولت عمل می‌کند.

وی گفت: سامد با آدرس اینترنتی http://111.ir از شبکه دولت به شبکه اینترنت انتقال داده شده و به اطلاع مردم شریف استان می‌رساند از این به بعد به جای مراجعه حضوری و تماس تلفنی به آدرس اینترنتی ذکر شده مراجعه و موارد خود را ثبت و پیگیری کنند.

کد خبر 750360

دیگر خبرها

  • اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی
  • مردم نگران تامین داروی "وارفارین" نباشند
  • مردم نگران تامین داروی وارفارین نباشند
  • هدف‌گذاری ایجاد یک میلیون و ۴۴ هزار شغل در سال جاری
  • دل های نگران کارگران پیمانکاری با قراردادهای لرزان
  • سازمان غذا و دارو: بیماران قلبی نگران وارفارین نباشند
  • نیروهای شرکتی منتظر نباشند؛ خبر نگران کننده درباره طرح ساماندهی کارکنان دولت
  • اشتغال، وام و کمک مالی بیشترین مطالبه ثبت شده مردم کهگیلویه و بویراحمد در سامانه سامد
  • علی ربیعی: حدود 5 میلیون نفر در دانشگاه‌ها در حال تحصیل هستند/ رابطه معناداری بین رشته‌های تحصیلی و فرصت‌های شغلی موجود وجود ندارد/ بخش اعظمی از جمعیت فعال تحصیل کرده، دچار نوعی فاصله بین وضع موجود و انتظار از زندگی شده‌اند
  • تداوم بارش‌های همدان تا فردا صبح/ مسافران نگران مسدود شدن جاده‌ها نباشند